replica horloge

replica horloge
replica horloge

2018年6月26日星期二

De Limited Edition MB & F Horological Machine No. 5 CarbonMacrolon

Zwitserse high-end horlogemaker MB & F staat bekend om zijn ongewone, maar toch erg mooie creaties. Hoewel het woord 'horlogemaker' in feite niet de meest nauwkeurige is die je zou kunnen gebruiken als je over het bedrijf praat. Die bij MB & F verwijzen eerder naar hun uurwerken als "horologische machines": in de eerste plaats eerst prachtige mechanische apparaten en dan alleen tijdwaarneming-instrumenten.
De Horological Machine No. 5 (HM5) is daar een goed voorbeeld van. Het stuk is geïnspireerd door sportwagens uit de jaren 70 en is wat je een 'chauffeurshorloge' noemt, met de wijzerplaat aan de zijkant kun je de tijd aflezen met je hand op het stuur. Het uurwerk wordt geleverd in een zwarte kast van 49 mm breed, 51,5 mm lang en 22,5 mm dik, gemaakt van iets genaamd "CarbonMacrolon", een nieuwerwets materiaal op basis van Makrolon (dat zelf een polycarbonaat is dat enkele jaren geleden door Bayer is uitgevonden).
Een van de interessantere functies is het louvre-systeem aan de bovenkant van de behuizing. In principe is er een kleine verlater waardoor de drager de luiken kan openen en sluiten en licht kan binnenlaten. Dit laadt de lume op de schijven op die de tijd weergeven, zodat de drager de tijd gemakkelijk kan lezen, zelfs in omstandigheden met weinig licht. De schijven zelf zijn eigenlijk horizontaal, maar de tijd wordt verticaal weergegeven, dankzij een "prisma" dat de afbeelding buigt en vergroot - wat een vrij koel effect is.
De MB & F Horological Machine No. 5 CarbonMacrolon zal worden uitgebracht als een gelimiteerde editie bestaande uit slechts 66 stukjes, elk met een prijskaartje van $ 63.000.
Bekijk meer replica design en Rolex Submariner

replica rolex

replica rolex
replica rolex